• 1908 Szentlőrinci Atlétikai Club Budapest
 • Hírek

  TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉSRE KÉSZÜLÜNK

  Tisztelt Tagság!

  1. április 22-e fontos nap lenne Egyesületünk életében.

  Ezen a napon terveztük megtartani Tisztújító Közgyűlésünket, amelyen Elnököt és Elnökséget választunk a következő 5 évre.

  Sajnos a járványhelyzet miatt azonban ezt a nagyon fontos eseményt a tervezett napon és helyen nem tudjuk megrendezni, így most csak arról tudunk Benneteket tájékoztatni, hogy mit tehetünk a hatályos jogszabályok, vagyis a 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet tükrében, amely május 23-ig megtiltja az ilyen jellegű és létszámú rendezvények szervezését.

  Az online térben megszervezett Közgyűlés lehetőségét szintén el kellett vetnünk, mivel értesüléseink szerint több olyan tagunk is van, akik nem rendelkeznek a részvételhez szükséges eszközzel, technikával, így a döntésünkkel Őket elzárnánk a részvétel és a szavazás lehetőségétől, ami szabálytalanná tenné a lebonyolítást.

  A fentiek okán egyelőre sem új időpontot, sem pedig új helyszínt nem tervezhetünk, mivel ma még nem lehet tudni, hogy mit tartalmaz majd az új (május 23-i) Kormányrendelet, másrészt, – éppen emiatt – jelenleg egyetlen intézmény sem adhat rá engedélyt, hogy megjelöljük befogadó helyszínként.

  Amit megtehetünk, és ami kötelességünk is, az annyi, hogy közzétesszük a Közgyűlésre készült írásos beszámolókat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Közgyűlés napirendi pontjait tartalmazó eredeti meghívó és az előző év pénzügyi és szakmai beszámolóiról készült írásos anyagok mostantól elérhetőek a hivatalos web oldalunkon és az Egyesület titkárságán kinyomtatva, ahonnan aláírás ellenében elvihetőek a példányok, amikor a létesítmény nyitva lehet. Ezen túlmenően minden tagunknak eljuttatjuk a dokumentumokat e-mailben is, illetve természetesen ott lesz majd a közgyűlés helyszínén is valamennyi.

  Bízunk benne, hogy a Tisztújító Közgyűléssel kapcsolatos minden pontos és végleges információval hamarosan jelentkezni tudunk!

  1908 SZAC Budapest
  Elnökség

  Bővebben

  Edzői évzáró vacsora – 2019. 12. 17.

  Az idei év utolsó hivatalos mozzanata a már hagyományosnak mondható edzői évzáró vacsora, támogatónknál a Joe bácsi étteremben.

  Köszönjük tiszteletbeli elnökeink Pintér Béla és Muraközy Tibi bácsi megtisztelő jelenlétét, valamint vendéglátóinknak a finom vacsorát és jó hangulatot.
  Minden Edzőnknek, Munkatársunknak békés, áldott ünnepet, jó pihenést kívánunk!

  2020-ban folytatjuk!

  Hajrá SZAC!

  Bővebben

  Gyászjelentés

  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az örökös gólkirály, Deák „Bamba” özvegye, Deák Ferencné 2019. szeptember 23-án, hétfőn délután, 86 éves korában örök nyugalomra tért.
  Őszinte részvétünk a Családjának.

  Nyugodjék békében!

  Bővebben

  III. Deák „BAMBA” Ferenc Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Emléktorna – 2019. 06. 10.

  Idén is megrendeztük hagyományos nemzetközi emléktornánkat!    

  Köszönet Mindenkinek, aki segített vagy aktívan részt vett Egyesületünk idei legnagyobb rendezvényének, a III. Deák „BAMBA” Ferenc Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Emléktorna létrehozásában. Sokan sokat dolgoztuk azon, hogy „idegenben” is hasonló színvonalon és minőségben tudjuk megrendezni ezt a számunkra oly fontos eseményt, mint az első kettőt otthon, amelyen idén 13 egyesület 20 csapat, 250 játékos, a hozzájuk tartozó edzők, szakvezetők, kísérőik és a kilátogató érdeklődők voltak a vendégeink. Külön köszönet a segítségért, a támogatásért és az aktív szerepvállalásért a XVIII. kerületi Önkormányzatnak és a Városgazda Zrt-nek.

  Köszönjük tiszteletbeli Elnökeinknek Muraközy Tibornak, Pintér Bélának és Bárdy Tibornak, hogy a nagy meleg ellenére végig figyelemmel kísérték a mérkőzéseket és aktív részesei voltak a tornának.

  Köszönjük részt vevő csapatainknak – az U11-nek és az U12-nek – és Edzőiknek az eredményes szereplést és az izgalmas mérkőzéseket! Büszkék vagyunk Rátok!

  Köszönjük Valaskó Ferinek a megnyitó hangulatát, valamint László Gyula 13-szoros Guinness-rekorder labdazsonglőrnek a látványos bemutatót.

  Bízunk benne, hogy mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott és jövőre ismét találkozunk.

   

  Bővebben

  ÚJ, FEDETT, 340 FÉRŐHELYES LELÁTÓNK LETT – 2019. 01. 24.

  A nézőtéren eltöltött sok kellemetlen esős, ónos esős, égető napsütéses meccs után vendégeink, szurkolóink ezentúl kulturált körülmények között buzdíthatják kedvenceiket. Elkészült a két pályánk közti lelátó ülőhelyeinek teljes cseréje és a nézőtér korszerű könnyűszerkezetes fedést is kapott, amire felkerült szeretett Egyesületünk címere. Köszönjük a 18. kerületi Önkormányzat beruházáshoz biztosított támogatását. / HAJRÁ SZAC! / 2019. 01. 24.

  Bővebben

  MA LENNE 97 ÉVES LEGENDÁNK – 2019. 01. 16.

  Deák „Bamba” Ferenc (1922-1998)

  Emlékezzünk Egyesületünk és a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakjára, Deák „Bamba” Ferencre, aki 97 éves lenne.

  Magyar nemzeti válogatottban 1946-1949. között 20 mérkőzésen 29 gólt szerzett.

  Klubcsapataiban a legeredményesebb évei:
  1940–1947. Szentlőrinci AC: 72 mérkőzésen 128 gól
  1947–1950. Ferencvárosi TC: 83 mérkőzésen 121 gól
  1950–1954. Bp. Dózsa: 77 mérkőzésen 53 gól

  Deák Ferenc egy csodás pályafutás, számtalan díj, kitüntetés és rekord birtokosa.

  Büszkék vagyunk Rád! Köszönjük, hogy a történelmünk része vagy.

  Szívünkben őrizzük emlékedet. / HAJRÁ SZAC! / 2019. 01. 16.

  Bővebben

  MEGKEZDTÜK AZ ALAPOZÁST – 2019. 01. 15.

  Csapataink az ünnepi időszak után a szokásos rend szerint elkezdték a téli alapozást. Több korosztályunk is nagyon kedvező pozícióban kezdheti meg a tavaszi idényt, de a jó folytatáshoz sok és kitartó munkára van szükség. A feltételek az új világításnak köszönhetően javultak, így az edzések is jobb hangulatban telnek. / HAJRÁ SZAC! / 2019. 01. 15.

  Bővebben

  MEGÚJULT A VILÁGÍTÁSRENDSZERÜNK – 2019. 01. 10.

  Sok éven át volt dédelgetett álmunk műfüves pályánk világításának felújítása. A régi gyenge volt és elavult, sok bosszúságot és nehézséget okozott a munkánkban, az edzéseken és a mérkőzéseken. A sok éves közös akarat meghozta a hőn áhított eredményt. A 2019-es alapozást már az új fényvetők alatt kezdhették meg csapataink, ami oszloponként 5 világítótestet, összességében 300 LUX-ot, 40 ezer WATT teljesítményt jelent. Köszönjük a 18. kerületi Önkormányzat beruházáshoz biztosított támogatását. / HAJRÁ SZAC! / 2019. 01. 10.

  Bővebben